post-image

ZNAMO:SKUTERI(MOPEDI) DO 50CCM NE SMEJU SE KRETATI VEĆOM BRZINOM OD 45 KM/H KAKO BI MOGLI BITI OKARAKTERISANI KAO ISPRAVNI NA TEHNIČKOM PREGLEDU.

NA TEHNIČKOM PREGLEDU,PORED SVIH OSTALIH PREGLEDA UREĐAJA,MERI SE I MAKSIMALNA BRZINA NA MOPEDIMA.UKOLIKO BI SE MERENJEM BRZINE UTVRDILO DA MOPED IDE BRŽE OD PROPISANIH 45KM/H,MOPED BI BIO NEISPRAVAN I NE BI STE MOGLI PROĆI TEHNIČKI PREGLED.
OVAJ SLUČAJ JE VRLO ČEST,JER NA MOPEDU ILI PROIZVOĐAČ NIJE NAPRAVIO BLOKADU ILI JE BLOKADA NAKNADNO SKINUTA.

POSTOJE NEKOLIKO NAČINA KAKO BI STE MOGLOI REŠITI OVAJ PROBLEM.UKOLIKO STE SPRETNIJI MOŽETE URADITI TO SAMI ILI DA ODETE U SERVIS MOTOCIKALA I ONI VAM REŠE TAJ PROBLEM. UKOLIKO VAŠ MOPED NEMA UGRAĐENU BLOKADU,A DEBLOKIRANA JE POTREBNO JE SAMO PONOVO AKTIVIRATI BLOKADU.OVO JE VRLO JEDNOSTAVNO REŠENJE I NE IZISKUJE NEKE VEĆE ZAHVATE NA MOPEDU.
SLEDEĆI NAČIN JE,UKOLIKO NEMATE BLOKADU,DA ODETE DO SERVISA I UGRADE JE NA VAŠ MOPED I TIME “USPORITE” VAŠEG DVOTOČKAŠA NA 45KM/H.

TAKOĐE,POSTOJI MOGUĆNOST,KOJA JE LEGALNA,DA SE NA AUSPUH MOPEDA I NA USISNU I NA IZDUVNU GRANU UGRADI PRSTEN KOJI ĆE REGULISATI SMEŠU GORIVA I VAZDUHA I TIME ĆE SE SMANJITI SNAGA MOTORA,A SAMIM TIM I MAKSIMALNA BRZINA.OVAJ ZAHVAT JE JEDNOSTAVAN I BRZ I NIJE SKUP.
I POSLEDNJI NAČIN,KOJI JE ISTO JEDNOSTAVAN I EKONOMIČAN,JE DA JEDNOSTAVNO SKRATITE GAS SAJLU I TIME OGRANIČITE BRZINU.

ONO ŠTO SE MORA NAPOMENUTI,JE DA UKOLIKO POSLE TEHNIČKOG PREGLEDA “ODBLOKIRATE BRZINU”,POSTOJI MOGUĆNOST DA VAS U SAOBRAĆAJU MILICIONER ZAUSTAVI I UKOLIKO POSUMNJA DA VAŠ MOPED IDE BRŽE OD PROPISANIH 45 KM/H,MOŽE DA VAS UPUTI NA KONTROLNI TEHNIČKI PREGLED I TIME VAS IZLOŽI DODATNOM TROŠKU,KAZNAMA I NEPRIJATNOSTIMA.TAKO DA UKOLIKO SE ODLUČITE NA TAJ KORAK DOBRO RAZMISLITE PRE NEGO LI GA UČINITE.